EĞİTİMİN AMACI

  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi dokümanlarının tanımlanması ve hazırlanmasına yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılması.
  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Tehlike Analizleri
  • ISO 22000:2018 de yer alan, yönetim sisteminin geçerli kılınması, doğrulanması ve iyileştirilmesi
  • Standart kapsamında gereken proseslerin planlanması ve uygulanması
  • ISO 22000:2018 standardının ilgili uygulamaların dokümantasyonu açısından planlanması, uygulanması ve sonuçlarının izlenmesinde gerekli bilgilerin katılımcılara aktarılması
  • Firmalarda uygulanan gıda güvenliği yönetim sistemlerinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla yapılan denetimlerde, sisteminin verimini düşüren uygulama hatalarınının belirlenmesi

HEDEF KİTLE

  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurulması çalışmalarında yer alan sistem kurucuları
  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Denetçi/ Baş Denetçi olmak isteyenler
  • Şirketlerinde ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurmak ve sürdürmek isteyen tüm çalışanlar
  • Şirketlerinde ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini denetlemek isteyenler.
  • Danışmanlar, denetçi adayları, tarım, gıda, ziraat, su ürünleri, biyoloji, mikrobiyoloji, veteriner hekimler, tıp dalındaki hekimler
  • Gıda güvenliği ve gıda güvenliği belgelendirme konularında bilgi almak isteyen katılımcılar
  • ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine ilgi duyan ve herkes

EĞİTİM İÇERİĞİ

  • Gıda kavramları ve terminolojileri
  • ISO 22000:2018 Standardı hakkında genel bilgiler
  • Gıda Kodeksleri
  • Gıda Mevzuatları
  • Standardın istediği doküman tiplerinin vaka çalışmalarıyla birlikte incelenmesi
  • Prosedürler
  • Prosesler
  • Talimatlar
  • Formlar
  • HACCP planları, ��n koşul programları
  • Gıda Güvenliği el kitabı
  • Pratik çalışmalar
ts en ıso 22000:2018 dökümantasyon eğitimi